Tulevalla kaudella Bundesliigan katsojat voivat pelin ohella nauttia suomalaisteknologian tuottamista virtuaalimainoksista.

Saksan jalkapalloliiga (DFL) on päättänyt virtuaalisen mainostekniikan käyttämisestä Bundesliigan peleissä tulevilla kausilla. Virtual Hybrid LED –tekniikka mahdollistaa mainosten muuttamisen suorissa tv-lähetyksissä haluttujen kohderyhmien mukaisesti. Näin voidaan kohdistaa mainontaa suoraan eri maiden tv-katsojille. Mainospaikan myyjä voi puolestaan kaupata saman fyysisen mainospaikan useampaan kertaan ja eri asiakkaalle.

Tekniikan ovat kehittäneet yhteistyössä Euroopan johtaviin LED-valmistajiin lukeutuva ADI ja suomalaislähtöinen Supponor. Supponorin kehittämä virtuaalitekniikka yhdistettynä LED-tauluihin takaa sen, että eroa normaaleihin mainoksiin ei huomaa televisiolähetysten lisäksi myöskään paikan päällä oleva yleisö.

Vuonna 2001 perustettu Supponor on suomalaislähtöinen yritys, joka työllistää noin 30 henkeä. Puolet henkilöstöstä työskentelee tuotekehityksen puolella Espoon Otaniemessä ja puolet myynnin ja markkinoinnin puolella Lontoossa. Supponor on maailman johtava asiantuntija virtuaalitekniikassa ja yhteistyötä on aiemmin tehty muun muassa Espanjan La Ligan sekä jääkiekon World Cupin kanssa.

Bundesliiga on Saksan jalkapallon pääsarja, jonka järjestää jalkapalloliiga DFL. Otteluiden yleisökeskiarvo paikan päällä on noin 40 000, joka tekee Bundesliigasta Euroopan katsotuimman jalkapallosarjan. Lisäksi pelejä voi seurata television välityksellä yli 200 maassa.

Lisätietoja
CTO Vesa Suontama
Supponor Oy
puh. 040 7000 131
vesa.suontama@supponor.com